Az egyoldalas zászló és a kétoldalas lobogó is népszerű típusok. Milyen előnyeik, esetleg hátrányaik vannak, és melyik nem ajánlott kültérre? Tudja meg itt.>>>

Miért jó az egyoldalas zászló?

A könnyed, kültéri zászlóanyagból készült, egyoldalas zászló egy teljes értékű és egy fordított oldallal rendelkezik. 

Az ilyen típusú zászlókon a feliratok, képek vagy logók csak az egyik oldalon jelennek meg helyesen. A Poliformnál a másik oldal 90%-os színtelítettséggel rendelkező tükörkép.

Mivel a hátulsó rész szinte ugyanolyan élénk színű és pontos, mint az elülső, ezért világszerte ezzel a nyomtatási módszerrel készül a legtöbb zászló.

Az egyoldalas, de nem átlátszó zászlókon, a digitálisan nyomtatott kép, illetve szöveg csak az egyik oldalon jelenik meg, a másik oldalon egyáltalán nem látható. 

Ez a legkevésbé népszerű zászlónyomtatási módszer a világon.

Mikor jó választás a kétoldalas zászló?

A kétoldalas zászlóknak is két fajtája van. Az egyik típusnak mindkét oldalára azonos képet és feliratot nyomtatunk. 

Ezt úgy lehet elérni, hogy két zászlót varrunk egymáshoz, melyek közé egy harmadik réteget teszünk. 

A köztes réteg gondoskodik arról, hogy az elülső és hátulsó oldalra nyomtatott képek ne üssenek át a másik oldalra. 

Ezek a zászlók nehezebbek, mint az egyoldalas zászlók, ezért ezeket könnyebben tépázhatja meg és szakíthatja el a szél, mint az egyrétegű típusokat.

Ha ilyen zászlóra van szüksége, érdemes előre átgondolni, hogy hová helyezi.

A kétoldalas zászlók másik típusa szintén köztes réteggel ellátott és nehéz. Ennél azonban különböző nyomat kerül az egyik és a másik oldalra is. 

Az eltérő oldalú zászlók gyártási ideje ráadásul valamivel hosszabb is, mint a másik három típus esetében. De nem csak ezért látni ritkán ilyen zászlót. Fogalmazzunk úgy, hogy nem ez a típus a vásárlóink favoritja. 

Mikor ajánlott a kétoldalas zászló?

A kétoldalas zászlókat akkor ajánljuk, amikor fontos, hogy mindkét oldalról könnyen értelmezhető és olvasható legyen a nyomtatott szöveg olvasható legyen, vagy amikor különböző képeket kell megjeleníteni egy-egy oldalon.

A nehezebb súlyuk miatt azonban ezeket a zászlókat nem ajánljuk kültéri használatra, mert egy-egy erősebb szélvihar akár szét is szaggathatja a rétegeket egymástól. 

Zászlók minden mennyiségben, méretben és kivitelben. Tekintse meg gazdag választékunkat itt.>>>